Bønnespread med lime og gurkemeje

Vegansk pålæg

Den her spread er skøn som vegansk pålæg på et stykke ristet rugbrød eller som dip til grøntsagsstænger (eller bare med en ske;)). Opskriften kan også bruges som grundopskrift, hvor du nemt kan erstatte de hvide bønner med f.eks. kikærter elller linser.

Til en stor portion skal du skal bruge:

  • Ca. 100 g. små, tørrede hvide bønner (eller 1 dåse)
  • 1 spsk Tahin
  • En håndfuld solsikkekerner
  • En håndfuld persille
  • En slat god olivenolie (kan udelades)
  • 1 tsk spidskommen
  •  1 stor tsk gurkemeje
  • 1 stort fed hvidløg
  • 1 lille slat ris- eller æblecidereddike
  • Saften af 1 lime
  • En lille slat tamari eller sojasauce
  • Lidt urtesalt (eller bare salt)
  • Friskkværnet peber
  • Vand

Sæt bønnerne i blød i rigeligt vand 10-12 timer eller natten over. Kog dem ca. 45 min., til de er møre. Blend alle ingredienser (start med en lille smule vand) i en minihakker, foodprocessor eller med stavblender. Juster konsistensen med vand og solsikkekerner og smag til.

Velbekomme 🙂