Boghvedepandekage med syrlig avocadocreme, kål og urter

Glutenfri pandekage med fyld

I øjeblikket kan jeg slet ikke få nok af pandekager – altså af den sunde slags. Jeg har hele tiden enten boghvede- eller kikærtepandekager liggende i køleskabet, og så kan jeg på 10-15 minutter fremtrylle et sindssygt lækkert og sundt måltid ud fra, hvad der lige er i køleskabet. Opskriften her er en af mine yndlings, og under den får du flere forslag til hurtigt og lækkert fyld.

Til en pandekage skal du bruge:

  • En boghvedepandekage – opskrift her
  • En stor håndfuld fintsnittet rød spidskål
  • 1 skalotteløg
  • En lille håndfuld bønnespirer
  • Friske urter; koriander (!) og f.eks. persille, brøndkarse, løvstikke, skovsyre.
  • Et drys ristede sesamfrø (jeg har altid en lille bøtte med ristede sesamfrø stående, så er de altid lige ved hånden – de er ristet på en varm pande, til de begynder at ”poppe” og dufte)
  • Et drys hampefrø
  • Et drys tørret hyben (min svigermor er så sød at supplere med rigelige, hjemmelavede mængder, men det kan også findes i f.eks. helsekostbutikker)
  • En lille slat sesamolie
  • En lille slat tamari
  • Saft af ½ lime
  • En lille smule friskrevet eller stødt ingefær
  • En lille smule stødt koriander

Til Avocadocremen skal du bruge:

  • 1 avocado
  • 1 lille spsk vegansk yoghurt naturel
  • En lille slat tamari
  • Et presset fed hvidløg
  • Saft af næsten en halv citron
  • Evt en smule riseddike

Rør alle ingredienserne til avocadocremen sammen med en gaffel. Du kan også bruge en stavblender, men jeg synes, det bliver bedst ved at mose og røre med en gaffel. Smag til, den må godt være rigtig syrlig.

Varm en pandekage i ovnen, mens du laver fyld;

Snit kålen fint og skær løget i halve, tynde ringe. Bland sesamolie, tamari, limesaft, stødt koriander og ingefær, og brug det til at lynstege kål og løg i i 3-5 minutter på en ikke alt for varm pande, til kålen er blevet blød, men stadig har bid. Start gerne på en kold pande, som varmes op sammen med kålen, da det kan sprutte og sprøjte rigtig meget, hvis du hælder det hele på en varm pande.

Fordel avocadocremen på pandekagen, fordel kålen henover og drys med urter, spirer og frø.

Den her opskrift kan varieres på et hav af forskellige måder. I morges fik jeg en med grøn pesto og lynstegt skalotteløg, porre og palmekål, andre dage er det med bønnespread eller hummus, men altid med en eller anden form for løg og kål. Grundtanken er altså: pandekage, en form for smørelse, lynstegt kål (og gerne løg), urter og frø. Prøv dig frem og find lige præcis din yndlings 😊