Brændenældepesto med valnødder og purløg

Brændenældepesto

Jeg elsker denne tid! Livskraften bobler og spirer og bruser frem overalt, den kan mærkes i knoglerne, i blodet, i jorden og i luften. Udenfor pibler små, spæde brændenældeskud op, purløgen står flot, træers og buskes knopper kan ses – nu kommer det! Dagen er netop blevet længere end natten og Moder Jords spisekammer begynder så småt at forsyne os med alle mulige lækre forårsting.

Og brændenælder er super sunde; sprængfyldt med jern, mineraler og vitaminer. Men de små skud brænder endnu mere end de fuldvoksne planter, så jeg bruger en grilltang og en saks til at plukke dem, før jeg skyller dem godt og lægger dem i en skål med kogende vand et minuts eller to (vandet kan med fordel bagefter drikkes som te). Så brænder de ikke længere.

De lækre skud kan bruges til alt muligt; te, suppe, i gryderetter, panderetter, i ravioli, eller som her i en dejlig, frisk pesto. Pestoen kan laves på alle mulige måder, men jeg har efterhånden fået sjusset mig frem til min favorit, som laves med følgende:

  • 2 gode håndfulde brændenældeskud
  • 1 stor håndfuld purløg
  • 1 lille håndfuld valnødder
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk gærflager
  • ½-1 dl god olivenolie
  • Saft af cirka en halv citron
  • Flagesalt
  • Peber

Kør det hele i en minihakker, smag til, og brug pestoen til alt muligt. På brød, vendt med pasta, i en varm kartoffelsalat, som dip til grøntsagsstænger, eller hvad du nu synes.

Velbekomme 🙂