Nem vegansk chokolademousse

Nem vegansk chokolademousse

 

Soya Piskbar fra Alpro er et af de få uøkologiske produkter, der finder vej til mit køkken. Egentlig bruger jeg det mest til irsk kaffe, og en dag var der en slat skum til overs. Jeg var lækkersulten og hældte en slat smeltet, mørk chokolade i, og voilá; det smagte meget bedre, end jeg havde forestillet mig. Når det har stået på køl, bliver det både lækkert cremet og luftigt, og det kan helt garanteret også bruges som skum i f.eks. en lagkage, som topping på muffins e.l., det har jeg bare ikke prøvet endnu.

Det er helt vildt nemt. Det eneste, du skal bruge, er:

  • 1 brik Soya Piskbar fra Alpro
  • en plade mørk chokolade, 70-80%, af god kvalitet
  • vanillepulver

Pisk Soya Piskbar med vanillepulver med en håndmikser 5-7 minutter, til det er så stift som muligt (det bliver aldrig rigtig stift som ko-fløde, men det gør slet ingenting. Hverken til det her eller til irsk kaffe). Smelt chokoladen og bland det nænsomt i skummet. Stil på køl nogle timer. That’s it.

Når du har lavet det første gang, kan du selv smage, om du evt. vil piske lidt sukker med i skummet, og om du vil have mere eller mindre chokolade og/eller vanille.

God fornøjelse ♥