Sukkerfri raw dadelkage med matchafrosting

Rae dadelkage med matchafrostning

Uuuuhmenum! Jeg har et stykke tid eksperimenteret med forskellige dadelkager, fordi jeg forsøger at holde mig fra sukker. Det går ikke altid vildt godt, for jeg har en meget sød tand, og derfor er det godt for mig altid at have en eller anden form for dadellækkerier klar til at tilfredsstille den.

I dag fik jeg lavet den her, og jeg er meget tilfreds med resultatet. Den er fuldstændig sukkerfri, blød, lækker, brownie-agtig, og min søde tand nikker anerkendende og imponeret.

Til bunden skal du bruge:

  • 170 g dadler, helst friske, meget gerne medjool (vægten er uden sten). Hvis du bruger tørrede dadler, så læg dem i blød i vand en time eller to først.
  • 50 g cashewnødder
  • 50 g mandler
  • 3 gode spsk jomfru kokosolie (jeg bruger altid den fra Oil of Life, den harskner ikke, som mange andre kokosolier gør)
  • 30 g (gerne raw) kakaopulver
  • 25 g groft kokosmel
  • 30 g valnødder

Til frostingen:

  • 2 dl cashewnødder (skal stå i blød i vand i min. 4 timer)
  • 1 dl af den fede creme fra en dåse kokosmælk (derfor skal du have fat i én, der ikke er tilført jævningsmiddel, du kan høre det på, at den skvulper, når du ryster den. Stil den i køleskabet et par timer inden eller dagen før)
  • 2 spsk kokosolie
  • 2 spsk yaconsirup (kan evt erstattes med agave, men så brug lidt mindre. Det er ikke meningen, at frostingen skal være særlig sød)
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 tsk matchapulver
  • Et lille squeez citronsaft

Start med bunden. Tjek, at der ikke er stenrester i dadlerne, og hak dem lidt. Finmal cashewnødder og mandler i en minihakker eller kaffekværn. Hak valnødderne groft.

Bland alle ingredienserne, på nær kokosmel og valnødder, i en skål, og brug en stavblender til at lave en ensartet masse. Tilføj kokosmel og de hakkede valnødder, og vend det grundigt med massen. Fordel massen i en lille springform e.l. Husk at slikke skålen 😊

Stil kagen i køleskabet, og vent et par timer. Det kan godt være svært, men det er nemmere, hvis du huskede at slikke skålen grundigt.

Så skal frostingen laves. Blend alle ingredienserne, og fordel frostingen på kagen. Stil igen i køleskabet et par timer.

Til sidst kan du pynte den – jeg brugte her lidt kakaopulver og fintmalede nødder, der var i overskud (ja, det kunne godt have været kønnere. men pyt, smagen er jo stadig fantastisk :-D)

Den smager ekstra godt med en god kop friskmalet kaffe til.

Velbekomme 😊

Note: Frostingen er inspireret af Sydhavnsmors fuldstændig fænomenale raw gulerodskage. Jeg anbefaler den på det varmeste!