Tomatpesto

tomatpesto

For nylig var jeg på Stengården med en god veninde. Stengården er muligvis den lækreste butik i hele landet, og når jeg kommer derind, bliver jeg helt salig og får små, blinkende julelys i øjnene. Butikken bugner af økologiske og biodynamiske lækre specialvarer; olier, vine, veganske chokolader, lækre pastaer, mel fra Aurion, komposterbare plastikposer, bæredygtige rengøringsmidler, teer, kaffer, spreads, delikatesser – you name it. Derudover kan man selvfølgelig købe de lækreste grøntsager, hvoraf de fleste er dyrket på gården. Hvis der er et økologisk produkt, jeg har svært ved at finde, tager jeg på Stengården, og 9,9 ud af 10 gange har jeg heldet med mig.

Jeg har aldrig rigtig forstået kvinders skofetich, men som jeg har det på Stengården, må de kvinder have det i en skobutik. Jeg har simpelthen lyst til at købe alt.

Nå, men den lørdag sammen med min veninde spiste vi frokost i den tilhørende café, som serverer lækker, økologisk mad, og hvor man selvfølgelig kan få økologisk plantemælk i kaffen, den varme kakao eller chai. Og jeg fik altså en tomatpesto, som næsten fik mig til at falde ned af stolen – kunne nærmest høre englebasuner og se enhjørninge løbe gennem lokalet med flagrende regnbuemanker. Nøj, hvor smagte den godt!. Jeg troede egentlig ikke, jeg var fan af tomatpesto og har derfor aldrig rigtig brugt det til noget. Silly, silly me!

Så jeg måtte selvfølgelig straks i gang med at lave min egen. Og selvom min pesto ikke ligner Stengårdens i udseende, så synes jeg virkelig, den smager godt. Den er kraftig, syrlig, sød og helt genial på f.eks. en gang spaghetti eller i en sandwich. Uhm!

Du skal bruge:

  • 8 soltørrede tomater (jeg bruger de tørre fra Urtekram)
  • 1/2 dl god olivenolie
  • ca. 3/4 dl vand
  • 1/2 dl solsikkekerner
  • Et godt squeez citronsaft
  • 1 lille fed hvidløg
  • En lille håndfuld frisk basilikum

Kør hele baduljen i en minihakker, blender eller med stavblender i et blenderglas. Smag til. Hvis du vil have den tyndere, kan du bare bruge mere vand eller olie, konsistensen kan tilpasses til det, den skal bruges til.

Velbekomme! 🙂