Veganske og glutenfri boghvedepandekager

glutenfri pandekager

Jeg elsker boghvedepandekager! Udover at smage lækkert og af mere end almindelige pandekager er de også glutenfri, og det kan min mave godt lide. De kan bruges som små, tykke pandekager med sirup og bær til f.eks. en brunch, som franske galetter eller bare med alt mulig forskellig slags fyld. De har selvfølgelig ikke helt samme konsistens som pandekager med æg og hvedemel, men det gør slet ingenting, for de er til gengæld meget sundere, mere velsmagende og dyrevenlige.

Til 8-10 stk madpandekager skal du bruge:

  • 300 g boghvedemel
  • ½ l. vand (mindre, hvis du have de små, tykke pandekager)
  • Krydderier efter smag; jeg bruger oftest:
  • En lille slat tamari
  • En lille slat ris- eller æblecidereddike
  • Saft af en halv lime
  • 1 stor tsk stødt gurkemeje
  • et par spiseskefulde nigellafrø

Hvis du laver dessert/brunch pandekager kan du erstatte krydderierne med lidt sukker og vanillepulver.

Pisk hele herligheden i en skål og tilsæt vand efter den ønskede konsistens. Boghvededej bliver lidt sejt i det, selvom dejen er tynd, den hænger ligesom lidt på piskeriset.

Steg pandekagerne i nogle minutter på hver side i smagsneutral kokosolie eller vegansk smør ved forholdsvis lav varme, til de er gyldne.

Velbekomme 😊

 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Boghvedepandekage med syrlig avocadocreme, kål og urter – Kiras Køkken

Kommentarerne er lukkede.